Ga naar de inhoud
Tech

'Amazon brengt videodienst Prime binnenkort naar Nederland'

Beeld © Getty

Amazon brengt zijn langverwachte videostreamingdienst Prime, een concurrent voor Netflix en Videoland, binnenkort naar Nederland. Het bedrijf heeft de laatste tijd regelmatig Nederlandse rechten op films en series opgekocht, melden verschillende bronnen binnen de tv-wereld.

Onder andere RTL-ceo Bert Habets zegt vanavond tijdens het NTR-programma College Tour dat Amazon de Nederlandse rechten voor films en series heeft gekocht die volgend jaar ingaan. "Dus dat zal betekenen dat zij concrete plannen hebben om ook in Nederland gewoon te lanceren", aldus Habets. Hij denkt dat Prime al over twee maanden beschikbaar zou kunnen zijn.

SBS zegt tegen NU.nl dat Amazon inderdaad actief is geworden in deze markt. Volgens Rozan Hamaker, hoofd aankoop bij SBS, heeft Amazon onder andere de rechten voor de Amerikaanse series Conviction en Into the Badlands aangekocht voor de Nederlandse markt.

49 euro per jaar

Amazon Prime is binnen Europa al te zien in Groot-Brittannië, Duitsland en Oostenrijk. Daar maakt de videodienst deel uit van een breder abonnement, waarmee gebruikers ook toegang hebben tot gratis e-books, digitale muziek en pakketverzendingen. Een abonnement kost 49 euro per jaar: ongeveer helft minder dan concurrenten als Netflix en Videoland.

Daarnaast brengt Amazon net als Netflix vaker eigen series uit. De volgende grote naam is The Grand Tour, de langverwachte autoshow met de drie ex-presentatoren van Top Gear. Het programma wordt vanaf 18 november uitgezonden, dat zou een reden kunnen zijn om Prime in andere landen te lanceren. 

Amazon wil niet reageren op de geruchten over een lancering van Prime in Nederland.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl