Ga naar de inhoud
Bright

Nepversie WhatsApp voor Android miljoen keer gedownload

Beeld © ANP

Een namaakversie van WhatsApp die in de Google Play Store stond, werd gedownload door meer dan een miljoen gebruikers.

Mensen die afgelopen weekend niet goed opletten en WhatsApp voor Android probeerden te downloaden, konden zomaar een nepversie installeren. De app stond in de Play Store aangeduid als WhatsApp, maar het bleek na installatie een bundel met advertenties.

Zelfde naam

Volgens Hacker News was de namaakapp nauwelijks van de echte te onderscheiden. Dat kwam onder meer omdat er een onzichtbare spatie achter de naam van de ontwikkelaar stond. De naam van de app was 'Update WhatsApp Messenger' en werd gemaakt door 'WhatsApp Inc', dezelfde naam die de echte makers van WhatsApp gebruiken.

De app werd vrijdag op Reddit gespot. Een gebruiker stelt dat de app bijna geen toestemming voor informatie vroeg en dat er vooral advertenties in stonden. Inmiddels is de app door Google verwijderd, maar voordat dat gebeurde was de app dus al ruim 1 miljoen keer gedownload.

Vaker nep-apps in Play Store

Het komt vaker voor dat er nep-apps in de Play Store staan. Ook weet malware en ransomware zijn weg soms naar de appwinkel te vinden. Het blijft dus zaak om heel voorzichtig te zijn als je een app uit de Google Play Store downloadt.

Twijfel je of je de juiste hebt? Dit is de echte

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl