Tech

Weten waar je kind of vriend uithangt? WhatsApp laat je live je locatie delen

18 oktober 2017 12:02 Aangepast: 19 oktober 2017 00:01
Beeld © Bloomberg

In WhatsApp is het nu mogelijk om je locatie live met iemand te delen. Op die manier weet degene op de paar meter nauwkeurig waar je op dat moment precies bent.

"Of je nu met vrienden afspreekt, jouw geliefden laat weten dat je veilig bent of jouw reis deelt; live locatie is een simpele en veilige manier om mensen te laten weten waar je bent", schrijft WhatsApp in een blogpost.

Zo schakel je Live Locatie in

Miniatuurvoorbeeld

Om de optie voor Live Locatie te gebruiken ga je naar een WhatsApp-gesprek, druk je op het paperclipje (Android) of plusje (iOS) en kies je vervolgens 'locatie'. Dan krijg je de keuze om je live locatie te delen voor een specifieke periode: 15 minuten, één uur of acht uur.

Je kunt het delen van je locatie op elk moment stoppen. WhatsApp meldt dat de functie versleuteld is met end-to-end-encryptie, en dat alleen de ontvanger kan zien waar jij bent - en dus niet WhatsApp of moederbedrijf Facebook.

Ook is het mogelijk om in een groepschat live jouw locatie te delen. Je ziet dan alle deelnemers op de kaart die op dat moment hun locatie delen. Bekijk ook de video van techplatform Bright hoe je de functie gebruikt.

Messenger en Telegram

Naast WhatsApp bieden Facebook Messenger en Telegram ook de optie aan om live je locatie te delen. Je vindt de optie, net als bij WhatsApp, onder het delen van je locatie. 

SOS-functie

Na de vermissing van de Utrechtse Anne Faber delen veel bezorgde ouders informatie over hoe je iemand partner op de hoogte kunt houden van waar je bent. Dat is onder andere mogelijk via deze nieuwe functie in WhatsApp. 

LEES OOK: Zo stel je SOS-functie op je telefoon in

Ook worden veel berichten over de zogeheten SOS-functie van telefoons gedeeld. Bij deze functie roept je telefoon automatisch hulpdiensten en contactpersonen op door de aan/uit-knop een aantal keer snel achter elkaar in te drukken. 

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je de SOS-functie instelt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van