Ga naar de inhoud
Bright

Nooit meer zelf schroeven? Ikea koopt klusmarktplaats TaskRabbit

Beeld © ANP

Ikea heeft de website TaskRabbit overgenomen, een online marktplaats voor klusjes. Het is nog even afwachten of de dienst ook naar Nederland komt maar als dat zo is hoef je niet meer aan je oom te vragen om je Billy in elkaar te schroeven.

Ikea is groot geworden met meubels die de consument zelf in elkaar kan zetten, maar soms kom je klussen tegen die te moeilijk zijn en heb je een klusjesman of -vrouw nodig. Die zoeken we online, en het Amerikaanse TaskRabbit is één van de populairste diensten.

Direct contact met klusjesman

TaskRabbit is gisteren overgenomen voor Ikea, meldt de Zweedse meubelgigant. Het overnamebedrag is niet bekend, wel weten we dat TaskRabbit sinds zijn oprichting in 2009 zo’n 50 miljoen dollar aan durfkapitaalinvesteringen heeft gehad.

TaskRabbit brengt consumenten direct in contact met bijvoorbeeld klusjesmannen, en lijkt daarmee op Nederlandse sites als Zoofy en Werkspot.

Gratis montage?

TaskRabbit wordt een onafhankelijk dochterbedrijf van Ikea, en de ceo en medewerkers van de marktplaats houden hun baan. TaskRabbit heeft zo’n 60 medewerkers, maar ruim 60.000 freelance klusjesmannen, verhuizers en assistenten bieden hun werkzaamheden aan via het platform.

Met TaskRabbit zou Ikea klanten goedkopere of zelfs gratis montage van meubels kunnen aanbieden. Concurrenten als Amazon doen dat al langer bij de verkoop van meubels. Ikea heeft eerder al samenwerkingen met TaskRabbit gehad in het Verenigd Koninkrijk en de VS.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl