Tech

WhatsAppjes vanaf nu in te spreken via Siri

14 september 2016 08:46 Aangepast: 30 juli 2017 10:00

Met de nieuwste versie van WhatsApp wordt het mogelijk om berichtjes via spraakassistent Siri te verzenden.

Voortaan is het heel gemakkelijk om 'appjes' met je stem te versturen. Open Siri en zeg bijvoorbeeld: "Stuur Tonie een WhatsApp-bericht." Dan vraagt Siri wat je tegen Tonie wil zeggen.

Spreek het bericht in, controleer of het klopt en weg is hij. Wel moet je Siri eerst even toestemming geven om van WhatsApp gebruik te maken. Dat doe je via de Instellingen, vervolgens ga je naar Siri en kies je voor App-ondersteuning. Daar zet je het schuifje achter WhatsApp op groen.

Meer nieuwe functies

De update brengt nog meer vernieuwing naar WhatsApp op iOS. Word je via de chat-app gebeld, dan komt het gesprek als gewoon telefoontje in beeld. Dat betekent dat het gesprek vanuit het vergrendelscherm kan opnemen. Ook de camera binnen de app is vernieuwd. Net als op Snapchat wissel je nu van camera door twee keer in beeld te tikken.

Voor het eerst heeft WhatsApp nu ook een widget op iOS. Die toont de vier meest recente chats met een rond icoontje. Je kunt direct zien welke van die chats ongelezen berichten bevatten, ze hebben een blauw stipje.

Nog altijd geen gifjes en videobellen

De iOS 10-update is vrij groot, maar mist nog steeds een aantal functies waar WhatsApp achter de schermen aan werkt. Zo is er nog steeds geen ondersteuning voor gifjes en is videobellen nog steeds niet mogelijk. 

Bron: Bright.nl. Like Bright ook op Facebook.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore