Tech

WhatsApp voor Android laat je nu videobellen

25 oktober 2016 10:10 Aangepast: 30 juli 2017 00:30
Beeld © Bloomberg

Om de concurrentie met Microsofts Skype, Apples FaceTime en Googles Duo aan te gaan, introduceert WhatsApp stilletjes videobellen in zijn Android-app.

Daarmee volgt WhatsApp het voorbeeld van zijn moederbedrijf Facebook, dat al eerder videobellen voor chat-app Messenger introduceerde. Er gaan al maanden geruchten over dat WhatsApp videobellen gaat ondersteunen, en de eerste voorzichtige uitrol is dan ook gestart.

Zo werkt videobellen met WhatsApp

Videobellen is vooralsnog alleen beschikbaar voor sommige Android-gebruikers. Je drukt op het telefoonicoontje en kunt dan kiezen uit een 'normaal' telefoongesprek via het internet, of videobellen. Eerder verplaatste WhatsApp dit icoontje zodat je niet meer per ongeluk een contactpersoon belt.

Thumbnail

Het is nog onduidelijk wanneer videobellen voor alle WhatsApp-gebruikers wordt uitgerold, maar als de functie al werkt in de laatste betaversie voor Android zal het niet lang meer duren. De website Android Police legt hier uit hoe je videobellen in de Android-app krijgt. WhatsApp heeft zelf ook nog geen officiële datum aangekondigd.

Meer videobellen

Videobellen kan met WhatsApp écht populair worden, omdat WhatsApp in Nederland veruit de populairste chat-app is. Daarnaast is het dataverbruik tijdens videobellen de laatste jaren sterk verminderd (FaceTime verbruikt gemiddeld zo'n 3MB per minuut, Duo ongeveer 9MB per minuut) en hebben consumenten vaker een grotere databundel tot hun beschikking.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van