Tech

Dit is de laatste usb-kabel die je de komende jaren nodig hebt

02 juli 2017 12:00 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18

Een usb-c voor je laptop, een micro-usb voor je Android en een lightning-kabel voor je iPad. Je tas zit vaak vol verschillende snoeren, en dat probleem willen de makers van de Anchor-kabel oplossen.

De Anchor is een kabel die werkt met opzetstukjes. Je hebt er één voor micro-usb, één voor usb-c en één voor lightning, die je in het apparaat stopt. De kabel verbindt dan via een magneetje automatisch aan het opzetstukje.

Op die manier wissel je snel tussen je apparaten. Je trekt de kabel bijvoorbeeld van je iPhone om hem vervolgens te koppelen aan het opzetstukje dat in je Android-tablet zit. 

Meter lang

De kabel is 1,2 meter lang en heeft een stalen behuizing waardoor hij niet alleen stevig is, maar ook niet in de knoop raakt. Daarnaast krijg je levenslang garantie op de kabel, aldus de makers in hun Kickstarter-campagne.

De Anchor is met name bedoeld om mobiele apparaten op te laden, zoals smartphones, tablets en smartwatches. Het is ook mogelijk om via usb-c laptops op te laden, zoals de nieuwe Macbook, maar dat gaat lang niet zo snel als met de standaard laptoplader. 

Voor 30 euro heb je de kabel rond januari volgend jaar binnen. Je krijgt er dan twee opzetstukjes bij (zelf te kiezen), maar de makers laten weten dat je binnenkort via de Kickstarter-pagina ook extra opzetstukjes kunt bestellen.

​Onderstaande video toont de Anchor-kabel. Kan als NSFW worden gezien, de usb-kabel wordt vreemd genoeg door vrouwen in lingerie gepresenteerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore