Tech

Eindelijk: iPhone-gebruikers kunnen gifjes versturen met WhatsApp

07 november 2016 14:50 Aangepast: 29 juli 2017 21:00

Na de meest recente update van WhatsApp voor iOS is het eindelijk mogelijk om gifjes te versturen en ontvangen.

WhatsApp was één van de weinige chat-apps zonder ondersteuning voor gifjes, maar daar komt nu eindelijk verandering in. Met de nieuwe update voor iOS kunnen gebruikers elkaar bewegende plaatjes sturen.

Giphy

Overigens was het via omwegen al mogelijk om dit soort bewegende plaatjes te ontvangen en te verzenden, maar nu is de functie officieel ingebakken. Heb je gifjes op je telefoon staan, dan kun je ze direct versturen vanuit je fotoverzameling.

Gifjes uit de bibliotheek van Giphy verzenden kan met een omweg ook. Je zult ze dan via de populaire Giphy-app moeten opslaan om ze vervolgens in WhatsApp te delen.

Lengte aanpassen

Met de nieuwe WhatsApp kun je extra's toevoegen aan gifjes.  Zo kun je de lengte aanpassen of er tekst, stickers en krabbels erbij plaatsen.

Verder kun je video's die zes seconden of korter zijn laten omzetten in gifjes voordat je ze verstuurt. Ook is het mogelijk om Live Photos die je hebt gemaakt als gif te verzenden. Druk wat harder op een foto en sleep hem naar boven. Je kunt hem dan als gif selecteren en sturen.

Bron: Bright. Techprogramma Bright TV zie je op maandagen om 21:30 op RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van