Ga naar de inhoud
Tech

Maak een bestuurbaar vliegtuigje van papier met deze gadget

Een looping of een kurkentrekker: het papieren vliegtuigje Powerup Dart kan het allemaal. De gadget is al door duizenden mensen gekocht en een populair item op crowdfundingplatform Kickstarter.

Het bouwpakket van de Powerup Dart bestaat uit zeven stukken papier die je in verschillende vliegtuigjes kunt vouwen, de propellormodule om hem te laten vliegen, en wieltjes. Je vouwt het papiertje, stopt de propellermodule erin, maakt de wieltjes vast en je bent klaar om te vliegen.

Het papieren vliegtuigje wordt bestuurd met een app en kan in de lucht worden gegooid maar ook vanaf een glad oppervlak opstijgen. De maximale snelheid is 45 kilometer per uur en omdat de propellermodule bestaat uit koolstofvezel, plastic en rubber kan het vliegtuigje volgens de makers 'heel wat flinke crashes hebben'.

En als het papier is beschadigd, vouw je gewoon een nieuw vliegtuigje. 

Tien minuten vliegen

Je kunt ongeveer tien minuten met de Powerup Dart vliegen. Opladen duurt zo'n 25 minuten en gaat via een micro-usb-kabel. De besturing gaat via een app op de smartphone die je via bluetooth met het papieren vliegtuigje verbindt. Door de propellorsnelheid aan te passen kun je opstijgen of landen, en door de smartphone naar links of rechts te kantelen stuur je hem die kant op.

Miniatuurvoorbeeld

De Powerup Dart kan in de lucht acht trucs uitvoeren, waaronder een looping en een kurkentrekker, door een speciale beweging met de smartphone te maken. Sommige trucs werken het beste met een specifiek papieren vliegtuig, bijvoorbeeld een variant die snelle bochten maakt of één die je het veiligst kunt crashen. 

60 euro

Het Kickstarter-project is opgezet door de in New York wonende Shai Goitein, die al eerder twee succesvolle papieren vliegtuigjes op Kickstarter verkocht. De eerste is het basismodel, de tweede heeft een camera aan boord en de derde, de Powerup Dart, kan juist allerlei trucjes in de lucht.

De Powerup Dart kost 45 dollar inclusief verzendkosten naar Nederland en wordt rond december bij je bezorgd. Je moet dan nog wel invoerkosten betalen, waardoor je totaalbedrag op ongeveer 60 euro uitkomt.

In onderstaande video zie je het vliegtuigje vliegen

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl