Ga naar de inhoud
Tech

Heb je een oude smart-tv van Philips? Dan krijg je een compensatie

Oudere Philips smart-tv’s verliezen hun slimme functies, klanten krijgen ter compensatie een Amazon Fire TV Stick.

Klanten met een Philips smart-tv uit 2009 verliezen op 28 december de smart-tv-functionaliteit van hun toestel. De gebruikte beveiliging met een verouderd certificaat wordt dan niet meer ondersteund. Diensten als Netflix en YouTube stappen over naar het nieuwere vorm van beveiliging. Het gaat om twaalf Philips-tv’s uit de high-end 8000-serie en 9000-serie.

Amazon Fire TV Stick

Bezitters van zo’n tv krijgen ter compensatie een streamingdongel Amazon Fire TV Stick, meldt NU.nl. Een opvallende keuze, omdat Amazon die dongel zelf in Nederland nog niet aanbiedt. De videodienst van Amazon is hier ook nog niet beschikbaar, al ondersteunt de dongel ook veel andere populaire diensten zoals Netflix. Amazons videodienst wordt in december in Nederland beschikbaar.

Het is niet bekend waarom Philips de tv’s niet kan updaten naar de nieuwe beveiligingsmethode. Volgens TP Vision, de maker van Philips-tv’s, zou zo’n update niet mogelijk zijn. De klantenservice van Philips raadde volgens Tweakers klanten eerder aan om bijvoorbeeld een Chromecast of Apple TV aan te schaffen.