Tech

Tesla toont belangrijkste details middenklasser Model 3

25 mei 2017 12:08 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © Tesla

Er wordt door autoliefhebbers al lang reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe elektrische middenklasser van Tesla. Het bedrijf stuurt dealers nu een samenvatting met de belangrijkste verschillen met de huidige Model S.

De Model 3 moet de eerste elektrische auto voor de massa worden, met name door het prijskaartje van ongeveer 35.000 euro. Huidige modellen van het bedrijf van ceo Elon Musk zijn voor veel autorijders onbereikbaar: ze gaan van de hand voor minimaal 79.200 euro en de bedragen lopen op tot ruim over de 100.000 euro.

Advies voor klanten

Tesla stuurt zijn eigen netwerk van dealers een samenvatting van de grootse verschillen tussen de modellen, meldt techsite CNET. Zo worden verkopers voorbereid om het adviseren van klanten. Als uitgangspunt gebruikt Tesla daarbij de Model S, een volledig elektrische sedan die in 2012 op de markt verscheen.

In het overzicht wordt duidelijk dat de nieuwe Model 3, die in juli voor het eerst van de band moet rollen, in veel aspecten het kleine broertje is van de Model S. De compactere sedan trekt langzamer op, heeft ruimte voor minder mensen en de helft minder bagageruimte.

Actieradius 

Daarnaast moeten eigenaren van de Model 3 voor het opladen van de accu naar gebruik betalen, waar Model S-eigenaren dat gratis kunnen doen. De actieradius van de veel kleinere middenklasser is bijna 350 kilometer op een volle accu, bij het basismodel van de Model S is dat iets verder dan 400 kilometer.

De Model 3-bestuurder moet het daarnaast doen met één 15 inch-display, waar die van de Model S de beschikking heeft over twee schermen, waarvan het grootste 17 inch is. Groot is het verschil in de persoonlijke voorkeuren die zij daarmee kunnen instellen: ruim 1500 bij de Model S tegenover minder dan 100 bij de Model 3.

Thumbnail

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van