Nederland

Twitter uit de gratie op smartphone, vooral bij jongeren

06 november 2016 15:57 Aangepast: 29 juli 2017 21:00
Beeld © ANP

Nederlanders maken steeds minder gebruik van Twitter op hun smartphone. Het afgelopen jaar is het gebruik afgenomen met 20 procent. Bij jongeren is de daling nog veel sterker.

Iets meer dan één op de vijf Nederlanders heeft de Twitter-app op zijn smartphone, tegen ruim een kwart een jaar geleden, stelt Telecompaper. Daarmee zou Twitter in één jaar zo'n 250.000 Nederlandse mobiele gebruikers hebben verloren. Vooral tieners zijn volgens de onderzoekers afgehaakt. Eén op de vijf Nederlanders tussen 12 en 19 jaar heeft Twitter nog op de smartphone, tegen ruim één op de drie tieners vorig jaar.

Andere social-apps wel populair

Onder tieners zijn Instagram en Snapchat veel populairder Die apps staan op driekwart van de smartphones van 12- tot 19-jarigen. Instagram staat op 35 procent van alle Nederlandse smartphones. Facebook heeft een bereik van bijna driekwart van alle betreffende mobiele telefoons.

Mannen stoppen ook

Behalve tieners zijn het vooral mannen die Twitter niet (meer) installeren op hun telefoon of de app er af gooien. Het percentage mannen met Twitter op zijn mobiele toestel daalde in een jaar tijd van 32 procent naar 28 procent. Onder vrouwen was de Twitterapp altijd al minder populair, momenteel heeft 19 procent van de vrouwen deze geïnstalleerd. 

Het onderzoek werd verricht door Telecompaper onder een panel van 1750 consumenten, die maandelijks worden ondervraagd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`