Tech

'Amazon wil in Europa internetprovider worden'

19 oktober 2016 14:08 Aangepast: 30 juli 2017 01:30
Beeld © AFP

Amazon overweegt om in Europa internetpakketten aan te bieden en deze te bundelen met zijn videodienst Prime.

De Amerikaanse webwinkel zou plannen hebben om zijn internetdiensten direct aan te bieden aan klanten in Europa, door ze te bundelen met een internetabonnement. Daarover schrijft The Information op basis van een anonieme bron. Amazon zou op deze manier willen concurreren met andere kabelaanbieders die een gelijksoortig videopakket leveren.

Prime Video

Hoewel er geruchten zijn dat Amazon zijn videodienst Prime Video binnenkort ook in Nederland wil lanceren, is er nog niets concreet. Op dit moment kun je in Nederland alleen gebruikmaken van de Kindle-store. Verder is het mogelijk om producten van Amazon te bestellen via de Duitse of Britse website. 

Amazon Prime is in Europa beschikbaar in Groot-Brittannië, Duitsland en Oostenrijk, waar de videodienst deel uitmaakt van een breder abonnement. Daarmee krijgen gebruikers ook toegang tot gratis e-books, digitale muziek en pakketverzendingen. Zo'n abonnement kost 49 euro per jaar en is daarmee ongeveer de helft goedkoper dan concurrenten als Netflix en Videoland.

Eigen programma's 

Amazon brengt daarnaast ook eigen series uit, zoals Netflix dat ook doet. Eén van de paradepaardjes moet The Grand Tour worden, de autoshow met de ex-presentatoren van Top Gear. Dat programma is vanaf 18 november te zien. Daarvoor vindt op 22 oktober een opname plaats in Rotterdam. Maar een woordvoerder van Amazon wil niet zeggen dat het event in Rotterdam ook betekent dat de videodienst snel in ons land beschikbaar komt.

Kijk techprogramma Bright TV elke maandag om 22:00 op RTL Z.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van