Tech

Einde van de barman? In Londen tap en betaal je zelf een biertje

16 december 2016 10:21 Aangepast: 29 juli 2017 11:30
Beeld © Screenshot Youtube-video Barclays

In menig supermarkt verdwijnt al langzaam het kassameisje. In deze Britse kroeg heb je geen barman meer nodig om aan een biertje te komen.

Leuk hoor, zo’n kerstfeestje. Maar niet als je zo lang bij de bar moet wachten op je bier dat je er al geen zin meer in hebt. In een bar in Londen staat nu een selfservice tap, die deze irritatie moet wegnemen. De zelftap werkt alleen als je contactloos hebt betaald. Een barman is dus niet meer nodig.

Maker van de tap is Barclaycard, een dochteronderneming van de Britse bank Barclays. Het bedrijf liet zelf een onderzoekje uitvoeren, wat - geheel niet verrassend - het nut van de eigen uitvinding bevestigde: een Britse consument staat met kerst zo'n twaalf minuten te wachten op haar alcoholische versnapering, schrijft the Guardian.

Weg met de barman

Volgens hetzelfde (wc eend)-onderzoek overweegt een op de vier bierdrinkers de rij te verlaten vanwege de lange rijen. Niet fijn voor jou én de bareigenaar. Hoeveel tijd je bespaart met deze zelftap is niet helemaal duidelijk. Ook niet hoeveel mensen eigenlijk wel in staat zijn om een biertje te tappen.

Barclaycard is van plan om in meer kroegen en op festivals zelftaps te installeren. Dus barmannen en -vrouwen: beware. Straks zijn uw tapkunsten misschien wel niet meer nodig.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore