Tech

Apple-updates zorgen weer voor problemen: nu bij Watch en Mac

14 december 2016 09:32 Aangepast: 29 juli 2017 12:00
Beeld © Getty

Wat is er toch aan de hand bij Apple? De laatste updates voor Watch en Mac zorgen voor nieuwe problemen onder gebruikers.

Apple blijft blunderen. Na de accuproblemen van de iPhone 6S (en andere toestellen) waar mensen last van hebben, zijn er nu ook problemen met de Apple Watch en de Mac. Het bedrijf uit Cupertino bracht gisteren updates uit voor de apparaten, waarna het online direct klachten regende.

Watch out

Met WatchOS 3.1.1 was het zelfs zo erg dat Apple de update moest terugtrekken. Verschillende eigenaren van een Watch Series 2 melden na het updaten dat hun smartwatch compleet vastliep. De getroffen Apple Watches tonen een rood uitroepteken op het scherm met het advies om naar een hulppagina van Apple te gaan.

Apple Watch-bezitters hebben twee mogelijkheden: een herstart forceren door de twee knoppen aan de zijkant tegelijk in te drukken of melden bij Apple voor reparatie. Enkele mensen melden zelfs al dat de Apple Watch terug moet naar Apple door de update. Zo'n reparatie kan niet bij winkels van Apple, dus moet de wearable worden opgestuurd of worden vervangen.

Accupercentage weg

Ook Mac-gebruikers zijn ontevreden. Nadat macOS Sierra 10.12.2 uitkwam, viel op dat er geen accupercentage meer getoond wordt in de menubalk. Volgens Apple was de indicatie in macOS Sierra niet correct, waardoor er verwarring over de accuduur ontstond. Het batterij-icoon blijft, maar voor mensen die graag percentages zien is het even behelpen.

Kopers van een nieuwe MacBook Pro klaagden eerder dat hun nieuwe laptop het minder lang uithield dan de beloofde tien uur. Mogelijk draaien zij apps die nog niet zijn geoptimaliseerd en zo een aanslag plegen op de grafische processor. De accu kan daardoor sneller leeglopen. Het lijkt er nu op dat Apple de schuld geeft aan de indicator die niet kan bijbenen wat de gebruiker met zijn Mac doet.

Bron: Bright. Kijk techprogramma Bright TV op RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van