Tech

Ben je man, vrouw, transgender of nog iets anders? Tinder heeft nu 40 opties

16 november 2016 16:07 Aangepast: 29 juli 2017 18:30
Transgender-activiste Ashlee Preston

Wie transgender is kon dat tot nu toe nog niet invullen in datingapp Tinder. De keuze was beperkt: man of vrouw. Nu zijn er zo'n 40 opties.

Transman, transvrouw, genderfluïde of misschien identificeer je je wel met geen enkele gender. Bij datingapp Tinder had je dan tot nu toe een probleem: gebruikers konden kiezen uit man of vrouw. That's it. Dat leidde tot verrassingen: tinderdates reageerden onbeschoft tijdens de eerste face-to-face ontmoeting. Sommige mensen werden zelfs 'gerapporteerd' en daarna verwijderd.

Dat is nu voorbij. In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada kunnen Tindergebruikers kiezen uit een hele hoop genderopties. Veertig stuks zelfs, naar verluid, hoewel we die veertig opties nog niet ergens opgesomd hebben gezien. Of deze vele keuzemogelijkheden binnenkort ook beschikbaar zijn in Nederland is nog niet duidelijk. 

Transgenders op de werkvloer 

Ook op de werkvloer is 'genderinclusiviteit' in toenemende mate een hot item. In de Corporate Equality Index zijn de bedrijven gerangschikt, onder andere op gebied van transgender-inclusiviteit. Er werd bijvoorbeeld gekeken of bedrijven transgender-inclusieve zorgverzekeringen aanbieden, of ze in het openbaar de LGBT gemeenschap steunen en of ze een diversiteitscommissie hebben. Onder meer bedrijven als Apple, Deutsche Bank en Nike haalden een 100 procent score.

In 2012 publiceerde het Sociaal Cultureel Planbureau het rapport 'Worden wie je bent' over transgenders in Nederland. Daaruit bleek dat 20 procent van de transgenders negatieve reacties krijgt op de werkvloer. 45 procent is niet open over zichzelf op het werk. Volgens Transgender Netwerk Nederland zijn er sindsdien geen nieuwe onderzoeken gedaan. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van