Bright

Slimme speaker belde zelf politie bij huiselijk geweld

10 juli 2017 09:05 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Google vicepresident product management Mario Queiroz toont een Google Home-speaker. Beeld © AFP

Een slimme speaker heeft zelf het Amerikaanse noodnummer 911 gebeld tijdens een incident met huiselijk geweld.

In de Amerikaanse staat New Mexico raakte een man en een vrouw die met hun dochter op een huis pasten in een ruzie verwikkeld, waarbij de man een vuurwapen trok. De man dreigde zijn vriendin te doden en vroeg 'Did you call the sheriffs?'. De slimme speaker die op de achtergrond meeluisterde interpreteerde de vraag als een opdracht om 911 te bellen

De politie hoorde via de slimme speaker dat er in het huis een gewelddadige situatie plaatsvond en stuurde meteen een arrestatieteam op het huis af. De politie haalde de vrouw en het kind uit het huis, maar de man wilde zich niet overgeven. Na enkele uren onderhandelen kon de man uiteindelijk gearresteerd worden.

'Indrukwekkend'

Een woordvoerder van de politie zei tegen ABC News: "Deze indrukwekkende technologie heeft zeer zeker geholpen om een vrouw en haar kind uit een zeer gewelddadige situatie te redden." Om welke slimme speaker het gaat, is nog niet bekend.

Toch zouden deze slimme speakers ook levens kunnen kosten, als ze bij elke tv-serie waar iemand 'bel de politie' roept, ook daadwerkelijk de nooddiensten zouden bellen. Politie en hulpdiensten zouden dan te veel belast worden met valse meldingen.

Bright testte eerder hoe slim de slimme speaker Google Home is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van