Tech

Facebook-account kun je nu beveiligen met fysieke sleutel

26 januari 2017 18:25 Aangepast: 29 juli 2017 02:30

Voor wie niet vertrouwt op wachtwoorden alleen komt Facebook nu met een extra beveiligingsmethode: een fysieke usb-sleutel.

Log je in op Facebook met een nieuwe browser of vanaf een andere locatie, dan kun je bevestigen dat je bent wie je zegt te zijn door de 'sleutel' in je usb-poort te steken. Deze vorm van tweefactor authenticatie moet voorkomen dat hackers met behulp van je gebruikersnaam en wachtwoord je account kunnen overnemen.

Vanaf vandaag is het mogelijk om een fysieke beveiligingssleutel aan je Facebook-account te koppelen. Dergelijke sleutels zijn onder meer te koop bij bedrijven Yubico. Omdat dergelijke sleutels nog niet met alle mobiele apparaten en browsers werken (alleen de laatste versies van Chrome en Opera bieden al ondersteuning), vraagt Facebook gebruikers om ook nog een andere loginmethode te gebruiken.

Fortuin kwijt

Facebook is de eerste grote sociale-mediasite die deze vorm van tweestaps-authenticatie aanbiedt, maar Google biedt de ondersteuning voor usb-sleutels ook sinds 2014. Elders bestaat tweefactor verificatie doorgaans uit een sms'je naar de eigenaar van een account. Door de code uit het sms-bericht over te tikken, bevestigt de gebruiker dat hij de rechtmatige eigenaar is van een account.

Hoewel zo'n sms-bevestiging ervoor zorgt dat een account al aanmerkelijk beter is beveiligd dan met een wachtwoord alleen, kan het nog altijd misgaan. Dat bleek onlangs bijvoorbeeld bij Jered Kenna, een Bitcoin-miljonair die zijn virtuele fortuin kwijtraakte nadat hackers via slinkse wijze zijn telefoonnummer en e-mailadressen overnamen.

Nieuwe privacy-pagina's

Facebook lanceerde vandaag ook nieuwe privacy-pagina's. De nieuwe pagina's bevatten 32 interactieve guides in 44 talen. Het sociale netwerk hoopt zijn privacybeleid hiermee begrijpelijker te maken dan voorheen.

Bron: Bright.nl. Kijk techprogramma Bright TV elke maandag om 18:00 en 23:30 op RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore