Tech

Volvo verklaart diesel dood en gaat vol voor elektrisch

19 mei 2017 18:21 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © Volvo

Volvo heeft zijn laatste dieselmotor ontwikkeld en gaat nu voor elektrische auto's.

Hakan Samuelsson is de CEO van Volvo, de Zweedse automaker die veel succes heeft met zijn laatste modellen. Die rijden op benzine en diesel met hier en daar een plug-in voor de bühne. Maar dat gaat radicaal veranderen.

Samuelsson zegt deze week tegen de Frankfurter Allgemeine Zeitung dat de huidige generatie dieselmotoren de laatste zal zijn. Volvo gaat nu werken aan een vloot elektrische auto's. De C30 was er in lage oplage al als elektrische auto en dat was een prima vingeroefening.

Stop productie diesels in 2023

In 2019 moet er een volledig elektrische Volvo te koop zijn voor tussen 33.000 en 38.000 euro, met een bereik waar Tesla trots op zou zijn. Volvo geeft de Amerikaanse automaker krediet voor het creëren van de markt waar de Zweden nu ook in willen stappen. "Met onze hoge kwaliteit en aantrekkelijk ontwerp moeten we het goed kunnen doen in deze markt."

Vanaf 2020 moeten elektrische auto's een groot deel van het aanbod vormen en vanaf 2023 zou het produceren van dieselmotoren kunnen stoppen, denkt Samuelsson. Goed nieuws, want wie zou niet gelukkig worden van een V90 met de uitstoot en het bereik van een Tesla?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van