Bright

'Mogelijke vertraging iPhone 8' zorgt voor paniek bij Apple

12 juli 2017 13:46 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Dit is de iPhone 7 Plus in de kleur Jet Black. Beeld © GettyImages

Door softwareproblemen komt de iPhone 8 mogelijk later dan gepland, zegt een anonieme bron. Een andere optie is dat sommige functies pas na een latere update zullen werken.

Volgens een anonieme bron heerste er paniek binnen Apple vorige maand, schrijft Fast Company. Het iPhone-ontwikkelteam zou koortsachtig aan het proberen zijn softwareproblemen in de nieuwe iPhone te repareren.

Het toestel krijgt volgens de laatste roddels een aantal nieuwe hardwarefuncties, zoals draadloos opladen en een 3D-scanner naast de selfiecamera. Hoewel die hardware goed functioneert, zou de software nog problemen hebben.

Zo zou de software voor draadloos opladen nog niet klaar zijn om aan consumenten te leveren en de 3D-sensor niet betrouwbaar zijn. Volgens geruchten wil Apple de sensor inzetten als identiteitscontrole, mogelijk zelfs als vervanging voor Touch ID.

Mogelijk vertraging

De gevolgen van de vertraging zijn nog onduidelijk. Mogelijk wordt de nieuwe iPhone, die bekend staat als iPhone 8, iPhone X en iPhone Pro, later geleverd dan gepland. Maar het zou ook kunnen dat draadloos opladen en de 3D-scanner in eerste instantie nog niet werken, maar pas na een software-update.

Hetzelfde gebeurde met de iPhone 7 Plus: de portretfunctie voor foto’s kon pas twee maanden na verschijnen worden gebruikt.

Schermen ook een probleem

Bovendien zou de schaarste van oled-schermen ook een probleem zijn. Ook is er nog steeds onduidelijkheid over de vingerafdrukscanner in het nieuwe toestel. Volgens sommige geruchten ontbreekt die scanner in de nieuwe iPhone, andere geruchten zeggen dat Touch ID voortaan onder het scherm zit gebouwd.

Volgens de bron van Fast Company is het zeer waarschijnlijk dat de vingerafdrukscanner onder het oled-scherm wordt gebouwd.

'Flink duurder'

De iPhone 8, X of Pro wordt naar verwachting in september aangekondigd. Ook worden de iPhone 7S en 7S Plus verwacht. Daarom zijn er vermoedens dat de iPhone 8 weleens flink duurder kan worden, met vanaf-prijzen van misschien wel 1.000 tot 1.200 dollar.

Lees ook: Hoe ziet de 10-jarige iPhone er over 10 jaar uit?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van