Tech

Instagram kopieert Snapchat Stories, zelfs de naam is hetzelfde

02 augustus 2016 17:25 Aangepast: 30 juli 2017 19:00

Een gevalletje 'beter goed gejat, dan slecht verzonnen': Instagram heeft nu ook Stories. De functie is vrijwel precies gelijk aan die van Snapchat.

Snapchat werd groot dankzij de functie Stories. Op die openbare tijdlijn kunnen gebruikers foto’s en video’s plaatsen, die tot 24 uur door volgers te bekijken is. Zo zie je in één keer waar vrienden de afgelopen uren mee bezig waren. Handig, moet Instagram gedacht hebben: het bedrijf komt vandaag met Instagram Stories.

Copy paste

De functie van Instagram komt in meer dan de naam alleen overeen met Snapchat Stories. Zo kunnen gebruikers ook bij Instagram tekst en grote emoji toevoegen aan foto’s en filmpjes. Net als op Snapchat kunnen gebruikers bij Instagram kiezen of ze foto’s of video’s toevoegen aan hun Story, en net als bij Snapchat blijven foto’s en video’s 24 uur op de Story staan.

Wel zijn er kleine verschillen. Zo kunnen gebruikers Instagram Stories terugspoelen door op de linkerkant van het scherm te tikken; bij Snapchat moet de hele Story overnieuw worden gekeken voor een herhaling. De Instagram Stories komen in de vorm van cirkeltjes bovenaan de feed van gebruikers te staan. De nieuwe functie wordt vandaag uitgerold naar Android en iOS. De stap is opvallend; Instagram werd groot als netwerk voor fraaie foto’s, waar Snapchat juist inzet op spontaan en ongefilterd delen van foto’s en video’s.

Bron: Bright.nl. Volg Bright ook via Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore