Tech

Model Miranda Kerr haalt uit naar Facebook: 'Ze jatten van Snapchat'

10 februari 2017 12:12 Aangepast: 08 november 2017 13:46
Miranda Kerr met haar vriend, Snapchat-ceo Evan Spiegel, in 2016. Beeld © Getty

Topmodel Miranda Kerr heeft flink uitgehaald naar Facebook vanwege het kopiëren van één van de bekendste functies van Snapchat: de zogeheten Stories. "Kunnen ze niet innovatief zijn", vraagt de 33-jarige Australische zich af.

Waarom Kerr deze uitgesproken mening heeft over Facebook? Nou, dat valt te verklaren: haar vriendje, de zeven jaar jongere Evan Spiegel, is oprichter en ceo van Snapchat. 

Het model 'verafschuwt' Facebook, omdat het sociale netwerk de Stories van Snapchat heeft gekopieerd en aan Instagram heeft toegevoegd. Niet zonder succes: uit onderzoek van TechCrunch blijkt dat het aantal mensen die de Stories op Snapchat bekijken met zo'n 15 tot 40 procent daalt.

'Snapchat verdient alle lof'

"Kunnen ze niet innovatief zijn", vraagt Kerr zich af in een interview met de Sunday Times. "Moeten ze alle ideeën van mijn partner stelen? Als je iets kopieert van iemand, dan is dat geen innovatie!" Kerr zegt ook geen Facebook te hebben. Instagram gebruikt ze wel: daar heeft ze zo'n tien miljoen volgers.

Facebook verdedigt zichzelf door te stellen dat Snapchat weer de filters van Instagram heeft gekopieerd. Zo zei Instagram-oprichter Kevin Systrom eerder: "De vraag is dan: wat doe je met dat idee? Hoe bouw je erop verder?" Maar, zoals Systrom over de Stories-functie zegt: "Snapchat verdient alle lof."

Bekijk ook de spoedcursus Snapchat van de jonge ondernemers van marketingbureau GoSpooky

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore