Ga naar de inhoud
Tech

Android-oprichter presenteert smartphone die tegen een stoot kan

Beeld © Essential Phone

Android-oprichter Andy Rubin heeft zijn mysterieuze smartphone Essential Phone onthuld. De telefoon wordt geleverd met 360 gradencamera en de belofte niet te breken door een val.

Andy Rubin verliet Google in 2014 om aan eigen projecten te gaan werken. De man die Android oprichtte en aan Google verkocht begon zijn eigen smartphone te bouwen. Na maanden van tipjes van de sluier is zijn Essential Phone dinsdag onthuld. Een op het eerste gezicht behoudende telefoon, tot je het scherm goed bekijkt.

De Essential Phone gaat nog verder dan de Samsung Galaxy S8 en trekt het scherm niet alleen helemaal naar de zijkanten, maar ook naar de bovenkant van de telefoon. Het scherm loopt opvallend genoeg om de selfie-camera heen. Dat zou efficiënter moeten zijn, omdat Android in de bovenbalk het midden toch vaak ongebruikt laat. Het toestel is voorzien van de snelle Qualcomm Snapdragon 835, 4 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. In eerste instantie komt hij uit in de VS, voor 699 dollar – wanneer precies is nog onduidelijk.

Breekt niet

Het minimalistische ontwerp van de telefoon is helemaal vrij van logo’s en letters en de behuizing is niet van glas of staal, maar van een combinatie van keramiek en titanium. Volgens Essential kan de telefoon daardoor valtests zonder problemen overleven: op een video stuitert hij ongedeerd op een betonnen vloer. Op de achterkant zit een dubbele camera, een tweekleurige flitser en een vingerafdrukscanner. Opvallender: een magnetisch verbindingspunt voor allerhande accessoires.

De Essential Phone wordt geleverd met een 360-gradencamera die magnetisch achterop het toestel klikt. Met een magnetisch laaddock kan de telefoon opgeladen worden. Uiteindelijk moeten er nog meer accessoires voor het toestel verschijnen, iets wat Motorola met zijn Moto Mods ook (grotendeels tevergeefs) probeerde. Onderop het toestel zit een usb-c-aansluiting maar geen mini-jack-ingang.

Slimme speaker

Naast de telefoon heeft Essential ook een Amazon Echo-concurrent gepresenteerd. De Essential Home is een slimme speaker met rond scherm dat draait op het nieuwe besturingssysteem Ambient OS. Privacy en gebruiksgemak staan volgens Essential vooraan, door gebruikers de volle vrijheid te geven alle soorten slimme gadgets in hun huis aan elkaar te koppelen. Veel meer dan dat maakt Essential nog niet duidelijk.

Bron: Bright.nl

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl