Ga naar de inhoud
Tech

OnePlus 5-smartphone met dubbele camera gepresenteerd

De Chinese startup OnePlus heeft vanavond zijn nieuwe vlaggenschip gepresenteerd. De OnePlus 5 heeft een dubbele camera en is vanaf 27 juni te koop voor 499 euro.

Daarmee heeft OnePlus opnieuw de prijs van zijn Android-telefoon verhoogd. De eerste versie, de OnePlus One uit 2014, was te koop voor maar 269 euro. De prijs is de afgelopen jaren dus bijna verdubbeld, maar de OnePlus 5 is nog steeds een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld de iPhone 7 (769 euro) of Samsung Galaxy S8 (799 euro).

Dit is de OnePlus 5

De OnePlus 5 is voorzien van een metalen design dat in twee kleuren beschikbaar komt: matzwart en -grijs. Aan de voorkant vind je een 5,5 inch-scherm met full-hd-resolutie en vingerafdrukscanner, en aan de zijkant zit opnieuw de handige knop om in één keer alle of specifieke notificaties te dempen.

De hardware van de telefoon is krachtiger dan die van concurrenten. Zo beschikt de OnePlus 5 over een Snapdragon 835-chip van Qualcomm, 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. De duurdere versie van 559 euro is voorzien van maar liefst 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte.

Thumbnail

Ook niet onbelangrijk: de OnePlus 5 heeft gewoon een ingang voor je koptelefoon - in tegenstelling tot de iPhone 7 en HTC U11. Ook kan de OnePlus 5 met twee simkaarten worden gebruikt, zodat je met beide nummers kunt bellen. Handig voor mensen die zowel een privé als zakelijk telefoonnummer hebben.

Dubbele camera

De dubbele camera is de grootste verandering die de OnePlus 5 brengt: een standaard 16 megapixel-camera én 20 megapixel-telecamera. Dat zorgt ervoor dat je een scherptediepte-effect kunt creëren als je een portret van iemand schiet. Daardoor lijkt het alsof de foto is gemaakt met een professionele spiegelreflexcamera.

En misschien heb je het al gezien: door de dubbele camera en de grijze antennelijnen lijkt de achterkant van de OnePlus 5 als twee druppels water op die van de iPhone 7. Dat is op zich niet gek: OnePlus-medeoprichter Carl Pei is fan van Steve Jobs en de designcultuur van Apple. 

Thumbnail

Flinke accu

​De accu van de OnePlus 5 is met een capaciteit van 3300 mAh flink. Daar komt nog eens bij dat het scherm van de OnePlus 5 'maar' een full-hd-resolutie heeft (1920 bij 1080 pixels). Concurrenten als Samsung en HTC stoppen schermen met een QHD-resolutie (2540 bij 1440 pixels) in hun toestellen.

Het verschil tussen die twee resoluties kun je met het blote oog bij een scherm van 5,5 inch nauwelijks zien. Maar het voordeel van een full-hd-resolutie is wel dat het veel minder energie verbruikt dan een scherm met een hogere resolutie. De accu kan daarbij ook in een halfuur voor 60 procent weer worden opgeladen.

Popupwinkel

De OnePlus 5 is vanaf 27 juni te koop via de website van OnePlus. Morgen wordt er in Amsterdam een tijdelijke winkel geopend waar je de telefoon al kunt aanschaffen. 

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl