Ga naar de inhoud
Tech

Voor de fans van gefrituurde kip: KFC brengt smartphone uit

Samen met Huawei heeft fastfoodketen Kentucky Fried Chicken een knalrode smartphone gelanceerd. Er worden er maar 5000 van gemaakt: een heus collector's item dus.

De smartphone heet de Enjoy 7 en heeft het logo van Kentucky Fried Chicken op de achterkant gegraveerd, net onder de vingerafdrukscanner.

Het apparaat wordt uitgebracht vanwege de dertigste verjaardag van het bedrijf in China en verkocht via onder andere de Chinese webshop Toaboa. Zij verzenden naar Europa, maar om er te kunnen bestellen moet je wel Chinees kunnen lezen of Google Translate gebruiken.

Niet de snelste

De smartphone beschikt over een vijf inch-scherm met hd-resolutie, een Snapdragon 425-processor, 3GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte en Android 7.0 Nougat. Daarmee is hij niet de krachtigste, maar zeker ook geen langzame telefoon. Daarnaast staat er standaard de app van Kentucky Fried Chicken op geïnstalleerd en krijg je een rits wallpapers met oprichter Harland Sanders erop.

Daarnaast is de telefoon voorzien van de app K-music, waarmee je in de 4000 vestigingen je eigen muziek kunt kiezen en afspelen. Daarmee is het een soort digitale jukebox-app.

5000 stuks

Er worden 5000 stuks gemaakt van de Enjoy 7 Plus, die nu te koop is voor een prijs van 140 euro. Daar zijn de verzendkosten naar Europa, die vaak een paar tientjes zijn, nog niet bij geteld.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl