Tech

WhatsApp brengt de oude statusupdate terug na kritiek

16 maart 2017 10:10 Aangepast: 16 maart 2017 17:09
Beeld © Getty

De oude vertrouwde statusupdate ('In de bioscoop') komt terug in WhatsApp. De functie werd vorige maand vervangen door Snapchat-kloon Stories, maar na kritiek van gebruikers draait WhatsApp deze beslissing terug.

De Stories, foto's en video's die na 24 uur weer verdwijnen, blijven wel beschikbaar in WhatsApp. Facebook heeft deze functie overgenomen van Snapchat en in onder andere Instagram, WhatsApp en Messenger gestopt.

Naast de Stories kun je bij de volgende versie van WhatsApp ook weer gewoon een normale statusupdate in tekstvorm schrijven. De Android-app wordt volgende week geüpdatet, de iOS-versie volgt later.

Status aanpassen

De tekstuele statusupdate (screenshot onder) vind je binnenkort op jouw eigen profielpagina in WhatsApp. Daar kun je de statusupdate aanpassen of veranderen in één van de voorgestelde statussen, zoals 'op school', 'aan het sporten' of 'in de bioscoop'. 

Deze status is te zien als je een nieuwe chat begint of op de naam van de ontvanger drukt. Ook bij het overzicht van de deelnemers aan een groepsgesprek zie je straks hun geschreven statusupdates.

Thumbnail

WhatsApp zegt tegen TechCrunch dat de functie is teruggebracht omdat gebruikers 'de tekstuele statusupdate missen'.

De dienst denkt de afgelopen tijd druk na over hoe ze geld kunnen verdienen. Zo willen ze bedrijven gaan laten betalen om klanten WhatsApp-berichtjes te sturen, maar sluiten ze de mogelijkheid van reclame ook niet uit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore