Bright

Google toont geen zoekresultaten meer terwijl je typt

28 juli 2017 14:53 Aangepast: 28 juli 2017 16:27

Na zeven jaar stopt Google met Instant Search, de functie die je zoekresultaten toonde terwijl je nog een zoekterm aan het intypen was.

Het gaat niet om het aanvullen van de zoektermen, zoals nog steeds gebeurt, maar het automatisch tonen van zoekresultaten terwijl je nog iets aan het typen bent. 

Mobiele apparaten

In 2010 introduceerde Google de Instant Search-functie. Zodra je een zoekterm intikte, voorspelde Google wat je mogelijk zocht door meteen al zoekresultaten weer te geven. Destijds noemde Marissa Mayer, hoofd van het Google Search-team, dit een 'fundamentele verschuiving in zoeken'. Ze claimde dat, als iedereen op aarde Instant Search zou gebruiken, dit 3,5 miljard seconde per dag aan tijd zou besparen. 

Wat Mayer alleen niet voorzag, is dat er een fundamentele verschuiving plaatsvond van zoeken via de browser op computers naar zoeken op mobiele apparaten. Zeven jaar later blijkt meer dan 50 procent van de gebruikers via smartphones en tablets te zoeken. Google stopt daarom met Instant Search in desktop-browsers.

Google heeft Instant Search nooit op mobiele apparaten geïntroduceerd, omdat er op kleinere schermen een ander ontwerp nodig was. Het wil de zoekinterface nu op alle apparaten stroomlijnen.

Bron: Bright.nl. Volg Bright op Facebook voor meer technieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore