Tech

Na Instagram en WhatsApp heeft nu ook Facebook 'Stories'

28 maart 2017 15:40 Aangepast: 28 juli 2017 12:00
Beeld © Facebook

De nieuwe Snapchat-achtige functie, genaamd Stories, is sinds vandaag in de Facebook-app wereldwijd beschikbaar.

Facebook-gebruikers kunnen met de nieuwe functie foto's en filmpjes delen, die na 24 uur weer verdwijnen. Na eerdere tests van de functie in Ierland is de optie nu voor iedereen beschikbaar, meldt Facebook. 

Eerder kregen ook Instagram en WhatsApp, beiden eigendom van Facebook, vergelijkbare functies. Facebook voorzag zijn chatapp Messenger onlangs ook al van zo'n Snapchat Stories-achtige functie, genaamd Messenger Day

Direct en camera-extra's

De Facebook-app heeft nu ook de nieuwe functie Direct, waarmee je foto's en video's tijdelijk met specifieke vrienden kunt delen. Ontvangers kunnen de beelden één keer bekijken of herhalen, en vervolgens een reactie schrijven. Na afloop van de conversatie verdwijnen de beelden.

Facebook heeft ook de camerafunctie in zijn apps uitgebreid met allerlei maskers en interactieve filters. Je kunt bijvoorbeeld je selfie eruit laten zien als een kunstwerk van Picasso of sneeuw aan je filmpje toevoegen. Ook dat zijn features die Snapchat de laatste jaren razendpopulair wist te maken.

Groei Snapchat neemt af

Alle Snapchat-klonen lijken er voor te zorgen dat de groei van Snapchat afneemt. Zo groeide het aantal dagelijkse gebruikers van Snapchat tussen het derde en vierde kwartaal van 2016 maar met 5 miljoen: een toename van slechts 3,2 procent. Snapchats groei in Nederland neemt ook af.

Bron: Bright.nl. Kijk techprogramma Bright TV op RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore