Tech

Apple komt met nieuwe knalrode iPhone

21 maart 2017 14:27 Aangepast: 28 juli 2017 14:00

Apple brengt voor het eerst iPhones in het rood uit. Ook is de iPad vernieuwd, en vooral goedkoper geworden.

De nieuwe rode iPhone 7 en 7 Plus maken deel uit van het (PRODUCT)RED-initiatief, waarbij een deel van de opbrengst van de toestellen ten bate komt van het Global Fund to Fight AIDS.

De rode telefoon is 110 euro duurder dan het basismodel van de iPhone 7 of 7 Plus. Dat komt omdat hij met meer opslagruimte wordt geleverd: 128GB in plaats van de standaard 32GB.

24 maart

Apple heeft eerder wel verschillende iPods in rood aluminium op de markt gebracht, maar de iPhone was tot nu toe beschikbaar in de kleuren mat en glanzend zwart, spacegrijs, zilver, goud en roségoud.

Net als bij de zilveren en gouden tinten heeft het rode model een witte schermrand. De rode iPhones zijn vanaf vrijdag 24 maart te koop.

Goedkopere iPad

Daarnaast heeft Apple een goedkopere versie van de iPad gepresenteerd. Het 9,7 inch model vervangt de iPad Air 2, en krijgt simpelweg de naam iPad. De schermresolutie blijft hetzelfde, de chip is wel wat sneller.

Vooral de prijs valt op: de iPad is verkrijgbaar vanaf 409 euro voor een model met 32 GB opslag, waar de iPad voorheen bij 439 euro begon. Een model met 128 GB opslag kost 509 euro, bestellen kan vanaf 24 maart.

iPhone SE

Apple heeft ook nog een versie van de iPhone SE uitgebracht met 128 GB opslagruimte, waar de grootste versie voorheen 64 GB had. Het 128 GB-model vervangt de 64 GB-versie en kost 599 euro.

Video-app Clips

Apple kondigde ook zijn nieuwe videoapp Clips aan, waarmee je filmpjes voor sociale media maakt. Apple heeft geen eigen sociaal netwerk, maar wil overduidelijk wel meedoen in de verschuiving van foto’s naar bewerkte filmpjes. De beweging werd ingezet door Snapchat en vervolgens gekaapt door Facebook met Instagram en WhatsApp. Apple wil meedoen met Clips, een video-app voor iOS doe volgende maand verschijnt.

Met Clips neem je beelden op door de record-knop ingedrukt te houden. Onderin beeld staan de clips die je al hebt opgenomen, ook kan je daar eerder opgenomen beelden uit je bibliotheek aan toevoegen. Die clips kan je makkelijk inkorten en van volgorde veranderen. Hoewel de meeste gebruikers korte filmpjes zullen maken, is de app geschikt voor scènes tot maximaal 30 minuten, en video’s van maximaal een uur.

De meest opvallende en unieke functie van Clips is Live Titles. Daarbij wordt automatisch stijlvolle ondertiteling gemaakt van wat er in je video gezegd wordt.

Lees op rtlz.nl
iPhone 7 review: de toekomst is draadloos, maar nu nog niet

Bron: Bright.nl. Kijk techprogramma Bright TV elke week op RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore