Ga naar de inhoud
Bright

Deze doe-het-zelfplatenspeler is een hit op Kickstarter

Spinbox is een draaitafel die je helemaal zelf kan bouwen. Op Kickstarter is het een groot succes.

Vinyl is al een paar jaar helemaal terug van weggeweest. Muziek luisteren we grotendeels digitaal maar als we het fysiek doen, kopen we lp’s. En als je dan toch fysiek bezig bent, waarom dan ook je platenspeler niet helemaal zelf bouwen? Dat dachten de Taiwanese makers van de Spinbox.

De zelfbouw-draaitafel bevat alle onderdelen om een volledig functionele platenspeler te bouwen. De doos waar de onderdelen in zitten, wordt de behuizing waar je speakers, het draaiplateau, de arm met naald en andere onderdelen in prikt.

Snel in elkaar

In een kleine 20 minuten heb je de draaitafel in elkaar zitten. En omdat het 2017 is, kun je de Spinbox gewoon via usb van stroom voorzien. Ook is er een uitgang voor aansluiting op andere speakers, of een ingang om de ingebouwde speakers met je telefoon te gebruiken.

De doos is volgens de makers van hetzelfde soort dikke karton als waar Apple-spullen in worden geleverd. Maar laat de doos je vooral niet beperken: je kan de onderdelen in elke behuizing stoppen, van pizzadoos tot bijzettafel. Daarmee maak je de draaitafel ook zo draagbaar als je zelf wilt. De onderdelen wegen bij elkaar ongeveer een kilo.

Op Kickstarter is de Spinbox een groot succes. Het project heeft zijn streefbedrag met nog 44 dagen op de klok al meer dan dubbel binnen. Voor 99 dollar kun je alvast een Spinbox kopen, die in november geleverd moet worden.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl