Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 augustus 2017 20:32

VVV verslaat Sparta ruim

VVV verslaat Sparta ruim

VVV-Venlo heeft zaterdag bij de terugkeer in de eredivisie met 3-0 gewonnen van Sparta Rotterdam. Voor de ploeg van Maurice Steijn waren Clint Leemans, Tarik Tissoudali en Vito van Crooy trefzeker.

Sparta, dat vorig seizoen pas op de laatste speeldag handhaving veilig stelde, was voor rust alleen gevaarlijk via Dalibor Volas. De Sloveense aanwinst kopte op de lat. De ploegen leken zonder doelpunten te gaan rusten, totdat Sparta-doelman Roy Kortsmit mistastte op een afstandsschot van Clint Leemans.

Na rust startte de promovendus venijnig. De Duitser Lennart Thy raakte de lat, uit de rebound schoot Van Crooij op de paal. Enkele ogenblikken later zorgde aanwinst Tarik Tissoudali, die overkwam van het Franse Le Havre en afgelopen half jaar speelde voor SC Cambuur, voor de 2-0. Hij rondde na een aanvankelijk afgeslagen aanval af via de binnenkant van de paal.

De gasten uit Rotterdam, die verreweg het meeste balbezit hadden, eindigden de wedstrijd met tien man. In de slotfase kreeg Duitser Jeffrey Chabot zijn tweede gele kaart. Dankzij een uitbraak in blessuretijd kon Van Crooy de eindstand op 3-0 bepalen.

Topnieuws