Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 april 2017 23:34

Video: Ajax in thriller naar halve finale Europa League

Ze kropen door het oog van de naald. Ajax stond 3-0 achter in de uitwedstrijd tegen Schalke 04, maar gaat tóch door naar de halve finale van de Europa League. Nick Viergever leidde met zijn doelpunt in tweede helft van de verlenging het feestje voor de Amsterdammers in.

Bekijk de samenvatting:

Kijk je mobiel? Klik hier

Viergever scoorde in de 111de minuut. En Amin Younes maakte er in de slotminuut nog 3-2 van. Door de 2-0 overwinning op eigen veld vorige week mag Ajax door. 

Wankelend Ajax

Ajax wankelde even in de openingsfase maar daarna leek er weinig aan de hand voor de nummer twee van de eredivisie, totdat Schalke 04 na rust binnen vier minuten tweemaal doel trof. Leon Goretzka (53e minuut) en Guido Burgstaller (56e minuut) passeerden doelman André Onana

Ajax wankelde en viel bijna om toen Joël Veltman in de tachtigste minuut met een tweede gele kaart van het veld moest. In de verlenging bracht Daniel Caligiuri de thuisploeg tot op de drempel van de halve finale (3-0). Viergever en Younes zorgden er echter voor dat Ajax na twintig jaar weer een Europese halve finale mag voetballen.

Zo ziet euforie eruit bij Ajax:

 

Meer op rtlnieuws.nl:
Viergever door dolle heen, Klaassen 'kan wel huilen van blijdschap'

 

Topnieuws