We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 oktober 2017 12:54

Vechtersbaas Constantin 14 maanden geschorst

Vechtersbaas Constantin 14 maanden geschorst

Voorzitter Christian Constantin van de Zwitserse voetbalclub Sion is voor veertien maanden geschorst, omdat hij in september na de gewonnen wedstrijd bij Lugano (1-2) tv-analist Rolf Fringer had neergeslagen. De preses mag zich in geen enkele stadion van de twee hoogste voetbalklassen in Zwitserland vertonen en ook geen interlands bijwonen. Bovendien moet hij een boete betalen van 100.000 Zwitserse frank, omgerekend zo'n 86.000 euro.

,,De voorzitter van Sion heeft de waarden van het voetbal beschaamd'', aldus de Zwitserse bond. Fringer stond namens de zender Teleclub als tv-expert langs het veld bij de wedstrijd tussen Lugano en Sioen in de Zwitserse Super League toen Constantin op hem afstormde. Fringer, oud-trainer van VfB Stuttgart en voormalig bondscoach van Zwitserland, moest het ontgelden vanwege de kritiek die hij een week daarvoor op het beleid van Constantin had gegeven.

De voorzitter betoonde na zijn actie weinig spijt. ,,Ik heb hem een schop onder zijn kont gegeven en dat heeft mij goed gedaan.''

Topnieuws