We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 augustus 2017 17:46

Van Bronckhorst koestert de punten: 'Moeizame, maar verdiende zege'

Van Bronckhorst koestert de punten: 'Moeizame, maar verdiende zege'

Trainer Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord koesterde na de openingswedstrijd van de competitie tegen FC Twente (2-1) de punten. ,,Het belangrijkste was dat we het seizoen zouden starten met een overwinning en dat is gelukt. Het ging moeizaam, maar ik vind wel dat we verdiend hebben gewonnen'', zei Van Bronckhorst.

De trainer erkende dat Feyenoord stroef draaide in De Kuip. ,,FC Twente maakte het heel compact in de eerste helft en liet Eric Botteghin aan de bal. We zochten dan te weinig de diepte. Toen we dat voor de eerste keer wél deden, leverde dat direct een doelpunt op.'' Een diepe bal van Botteghin werd door Jean-Paul Boëtius op prachtige wijze meegenomen (,,in de loop op snelheid, dat is niet te verdedigen''), waarna Nicolai Jørgensen voor het doel de openingstreffer kon intikken.

,,Die dynamiek komt wel in het team, daar hebben we de spelers voor. Dat gaat de komende weken echt wel beter worden'', zei Van Bronckhorst, die vol lof was over de debuterende keeper Justin Bijlow. ,,Daar ben ik heel trots op, hij heeft het uitstekend gedaan.''

Topnieuws