We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

17 juli 2017 22:47

Titelhouder Duitsland gelijk tegen Zweden

Titelhouder Duitsland gelijk tegen Zweden

Duitsland is matig begonnen aan het EK voetbal voor vrouwen in Nederland. De titelverdediger bleef in Breda tegen Zweden steken op 0-0.

Beide teams kregen in het goedgevulde stadion voldoende kansen op een doelpunt, maar de afronding liet nogal te wensen over. Bovendien stak de Zweedse keepster Hedvig Lindahl in een prima vorm.

Achtvoudig Europees kampioen

Beide landen speelden vorig jaar bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in de finale tegen elkaar. Duitsland won toen met 2-1. De Duitse ploeg is achtvoudig Europees kampioen. Sinds 1995 won de nummer twee van de wereldranglijst, achter wereldkampioen Verenigde Staten, de Europese titel zes keer op rij. Zweden pakte het eerste puntje tegen Duitsland na elf nederlagen op rij.

Eerder op de avond won Rusland in dezelfde poule met 2-1 van Italiƫ in Rotterdam. Duitsland speelt vrijdag in Tilburg tegen Italiƫ, Rusland neemt het in Deventer op tegen Zweden. De nummers een en twee van de groep plaatsen zich voor de kwartfinales.

Topnieuws