Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 september 2017 04:45

Spelers Feyenoord willen Champions League-afgang zo snel mogelijk vergeten

De spelers van Feyenoord kwamen na de afstraffing door Manchester City (0-4) bedremmeld de kleedkamer uit. Dat ze het Champions League-duel in eigen huis hadden verloren van de Britse sterrenploeg was nog tot daar aan toe, maar dat ze zo kansloos waren, hadden ze niet verwacht.

Aanvoerder Karim El Ahmadi vond het klassenverschil veel te groot. "Dat was op het veld volgens mij duidelijk te zien. We gaven in de eerste helft de goals ook nogal makkelijk weg. En dan helpt zo'n vroege tegentreffer natuurlijk helemaal niet mee."

Harde leerschool

"We toonden iets te veel ontzag voor Manchester City", vond El Ahmadi. "We speelden iets te angstig en dat was onnodig, maar wel enigszins begrijpelijk. Veel spelers komen bij ons net kijken en hebben nog nooit in de Champions League gespeeld. Toch hadden we meer lef moeten tonen. Met vier verdedigers ging het na de rust wat beter. Dat systeem was toch meer herkenbaar voor ons."

Jan-Arie van der Heijden noemde de afstraffing door Manchester City een 'harde leerschool'. "Dit is toch wel even een ander niveau dan de eredivisie. Een flink ander niveau, ja. Vorig jaar hadden we met dit strijdplan wel succes tegen Manchester United. Maar nu kregen we te makkelijk die eerste tegengoal tegen en daarna liepen we achter de feiten aan. Feyenoord heeft lang op de Champions League moeten wachten, we hadden dan ook meer verwacht van vanavond. We moeten deze uitslag snel vergeten, maar de lessen wel meenemen naar de volgende vijf groepswedstrijden."

"We hebben in de rust tegen elkaar gezegd: we laten er geen slachtpartij van maken", zei Van der Heijden. "Dat is mondjesmaat gelukt. We zullen ons nu moeten oprichten en zorgen dat we er zondag weer staan. Vorig seizoen kwamen we er na tegenslag altijd sterker uit, dat nemen we ook mee. Zondag tegen PSV wordt het een heel andere wedstrijd, reken daar maar op."


Sergio Aguero (links) laat Feyenoord-doelman Brad Jones kansloos (foto: AFP)

Zo snel mogelijk vergeten

Snel vergeten en weer doorgaan, dat was ook de boodschap van Jean-Paul Boëtius na de historisch zware nederlaag. "Zondag wacht PSV, we moeten met opgeheven hoofd en de borst vooruit het veld opstappen in Eindhoven. Wij zijn nog steeds de top van Nederland, dat gaan we zondag weer laten zien", zei Boëtius met de van hem bekende bravoure.

De vleugelspits wilde de 'masterclass' die Feyenoord zojuist had gekregen van Manchester City het liefste zo snel mogelijk vergeten. "We wisten vooraf al dat het moeilijk zou worden en als je dan zo snel zo'n goal tegen krijgt, wordt het helemaal lastig'', aldus Boëtius. "We waren heel erg zoekende in het begin. De spelers van City rouleerden steeds qua posities, daardoor waren wij constant een stapje te laat. Kijk, het is geen schande om van deze ploeg te verliezen, maar het had wel wat minder pijnlijk gekund. We moeten dit hoofdstuk snel afsluiten en er zondag weer staan. En dat gaat ook gebeuren, daarvan ben ik overtuigd."

Kandidaat om Champions League te winnen

Sofyan Amrabat maakte de laatste weken vooral minuten in het tweede elftal van Feyenoord, maar gisteren stond hij ineens oog in oog met de sterren van Manchester City. "Dat was even andere koek'', zei Amrabat, met gevoel voor understatement.

"Zonde dat we thuis met 4-0 verliezen. Maar we moeten niet vergeten dat we tegen de absolute top van de wereld hebben gespeeld. City is voor mij één van de kandidaten om de Champions League te winnen."

Meer op rtlnieuws.nl:

Van Bronckhorst schrikt van eigen ploeg: 'We moeten wennen aan het niveau'

Topnieuws