Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 september 2017 08:02

Ribéry speelt vermoorde onschuld

Ribéry speelt vermoorde onschuld

Bayern München-aanvaller Franck Ribéry is zich van geen kwaad bewust. Volgens de 34-jarige Fransman was zijn woedende reactie dinsdagavond in de Campions Lerague na zijn wissel in de thuiswedstrijd tegen Anderlecht (3-0) tegen niemand gericht. ,,Het heeft niets te maken met een gebrek aan respect of iets anders'', verzekerde hij.

Ribéry moest op last van trainer Carlo Ancelotti in de 78e minuut, bij een veilige stand van 2-0, naar de kant. Die wissel zinde hem echter totaal niet. Hij trok aan de kant boos zijn shirt uit en smeet het op de bank. Technisch directeur Hasan Salihamidzic keurde het incident af en eiste tekst en uitleg van Ribéry.

De Franse routinier kwam een dag later op sociale media met een korte verklaring waarin hij echter geen excuses maakte voor zijn kinderachtige gedrag. ,,Ik ben altijd één van de eerlijkste en loyaalste spelers bij Bayern geweest. Ik respecteer de fans en de club waarvan ik houd. Ik stop mijn ziel en zaligheid in het shirt van Bayern. Mensen die daar anders over denken, kennen mij helemaal niet.''

Topnieuws