We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 september 2017 10:16

Overlevende vliegramp maakt rentree met Chapecoense

Overlevende vliegramp maakt rentree met Chapecoense

Alan Ruschel, een van de drie Chapecoense-spelers die de vliegramp overleefden, heeft voor het eerst sinds de ramp zijn opwachting gemaakt in een officieel duel.

De 28-jarige verdediger speelde woensdagavond 72 minuten voor de Braziliaanse club in de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse versie van de Europa League. De heenwedstrijd tegen Flamengo eindigde in 0-0.

Drie overlevenden

In november 2016 zat Ruschel met de selectie van Chapecoense in het vliegtuig dat door brandstoftekort neerstortte. De ploeg was op weg naar Medellin voor de finale van de Copa Sudamericana tegen Atl├ętico Nacional. Van de 77 passagiers vonden er 71 de dood, onder wie negentien voetballers en hun coach.

Naast Ruschel overleefden Neto en doelman Jackson Follmann de ramp. Bij de keeper moest een been worden geamputeerd. Ruschel, die twee weken in het ziekenhuis lag en een operatie aan zijn rug onderging, speelde op 7 augustus al mee in een vriendschappelijk duel met Barcelona.

Video overlevenden die rampplek bezoeken:

Meer op rtlnieuws.nl:
Keeper Chapecoense die vliegramp overleefde: 'Liever mijn been dan mijn leven'

Topnieuws