Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

16 november 2014 19:49, in:

Nederland - Letland

Ontketend Oranje rolt Letland op: 6-0

Bondscoach Guus Hiddink kan opgelucht ademhalen. Het Nederlands elftal heeft gebracht wat het moést brengen: een simpele zege op Letland. Het werd maar liefst 6-0.

De druk op dit EK-kwalificatieduel in de Amsterdam ArenA was groot, want Hiddink had zijn lot verbonden aan deze wedstrijd. Bij verlies zou de Achterhoeker opstappen.

ZIE OOK: Wedstrijdverloop Nederland-Letland

Oranje kende een vliegensvlugge start. In de zesde minuut kopte Robin van Persie raak na een voorzet van Arjen Robben. Oranje bleef maar aanvallen, de Letten kwamen er helemaal niet aan te pas.

Ruststand: 3-0
Een tweede doelpunt kon niet uitblijven en kwam uiteindelijk van de voet van Arjen Robben. De vleugelaanvaller trok naar binnen en schoot genadeloos raak. Klaas-Jan Huntelaar zette na een voorzet van Ibrahim Afellay Oranje in de eerste helft nog op een comfortabele voorsprong: 3-0.

ZIE OOK: Huntelaar verdringt Bergkamp

Oranje kreeg één tegenvaller te verwerken in de eerste. Daly Blind viel geblesseerd uit.

In de tweede helft ging het Nederlands elftal rustig verder met aanvallen. Het werken werd in de 78ste minuut beloond na een corner van Wesley Sneijder. Van Persie kopte door en Jeffrey Bruma tikte binnen. Vijf minuten later tekent Arjen Robben voor z'n tweede goal: 5-0.

In de 89ste minuut maakt Klaas Jan Huntelaar het feest compleet. Hij schiet hard binnen. Eindstand: 6-0.

Zes punten
Met zes punten staat Oranje op de derde plaats in groep A achter de koplopers IJsland en Tsjechië (negen), die later nog tegen elkaar spelen. De volgende EK-kwalificatiewedstrijd is op 28 maart, in eigen land tegen Turkije.

Hiddink vierde de tweede zege in zijn tweede termijn als bondscoach. Daar tegenover staan vier nederlagen.