Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

04 juli 2016 11:56

Kuipers kan fluiten naar nog een EK-duel: 'Dit is balen'

Het EK voetbal is voor scheidsrechter Björn Kuipers voorbij. De UEFA heeft laten weten dat hij niet meer in aanmerking komt voor een wedstrijd.

Kuipers floot dit kampioenschap drie duels: Duitsland-Polen, Kroatië-Spanje en het kwartfinaleduel Frankrijk-IJsland. Vooral op zijn functioneren in het duel Kroatië-Spanje kwam veel kritiek: hij trad niet op toen de Kroatische keeper bij een penalty veel te vroeg bewoog.

Kuipers reageert teleurgesteld

Gisteren bracht Kuipers het er beter vanaf. Tijdens het duel Frankrijk-IJsland kende hij geen problemen. Maar de Europese voetbalbond lijkt hem de fout in de wedstrijd Kroatië-Spanje zwaar te hebben aangerekend.

Kuipers reageerde teleurgesteld op het besluit: "Dit is balen. We hadden het doel om de finale te leiden, en dat is helaas niet gelukt. De trots over onze prestaties op dit EK komt misschien op een later moment. Nu overheerst vooral de teleurstelling."

Dick van Egmond, de coördinator scheidsrechterszaken KNVB, zegt trots te zijn op de prestaties van Kuipers en zijn team: "Zij waren de Nederlandse vertegenwoordiging op het EK en hebben drie wedstrijden in goede banen geleid. Net als voetballers willen scheidsrechters maar één ding, en dat is de finale halen. Maar Team Kuipers kan terugkijken op een uitstekend toernooi." 

Meer op rtlsportupdate:

 

Topnieuws