We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 maart 2017 20:22

Janssen blij met bondscoach Blind

Vincent Janssen is blij met het vertrouwen dat hij krijgt van bondscoach Danny Blind. Hoewel de spits nauwelijks speeltijd krijgt bij Tottenham Hotspur mocht hij zich maandagavond toch melden in Noordwijk voor de komende interlands van Oranje tegen Bulgarije en Italië.

"Iedereen kent mijn situatie en dan is het mooi dat ik er weer bij ben", zei hij. "Ik heb het bij Oranje ook wel aardig gedaan, denk ik", doelde hij onder meer op zijn vier doelpunten in tien interlands. "En het klinkt misschien raar, maar ik voel me erg sterk en goed. Alleen wil ik dat ook graag laten zien."

Bij de Spurs moet Janssen concurreren met Harry Kane, de populaire topschutter en onbetwiste nummer één voor de positie centraal in de aanval. Maar zelfs toen Kane zondag vanwege een blessure moest passen voor het duel met Southampton, mocht de voormalige spits van AZ slechts de laatste vier minuten van die ontmoeting meedoen. Zijn laatste basisplaats in de Premier League dateert alweer van november vorig jaar.

Dost

Bij Oranje moet Janssen de strijd aan gaan met Bas Dost, die zijn abonnement op doelpunten afgelopen zaterdag verlengde met twee treffers voor Sporting Portugal tegen Nacional (2-0). De trotse topschutter van Portugal heeft inmiddels 24 competitiedoelpunten achter zijn naam staan. Kiest Blind zaterdag in Sofia gewoon weer voor Janssen of moet Dost het Nederlands elftal iets dichter naar het WK in Rusland helpen?

Janssen zegt het niet te weten. "Ik heb de bondscoach rond de jaarwisseling uitgebreid gesproken. Maar de inhoud van dat gesprek blijft tussen mij en de bondscoach. Ik weet echt niet wat hij van plan is voor de komende interlands. Dat moet ik afwachten."

Topnieuws