Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 september 2017 13:05

Hooggespannen verwachtingen rond Feyenoord: 'In de Kuip is alles mogelijk'

Exact 5418 dagen nadat het laatste Champions League-avontuur eindigde, keert Feyenoord vanavond terug. Manchester City is om 20.45 uur de tegenstander. Lee Towers en Anthony Lurling, de laatste doelpuntmaker voor Feyenoord in het toernooi, hebben groot vertrouwen in hun club.

Feyenoordambassadeur Lee Towers is vanavond als toeschouwer aanwezig

"Normaal gesproken wordt Manchester City geacht deze wedstrijd te winnen, maar never say never again." Lee Towers heeft een grenzeloos vertrouwen in Feyenoord. "De jongens zijn ongelooflijk gemotiveerd en alle neuzen staan dezelfde kant op. Het is voor mij helemaal niet ondenkbaar dat Feyenoord vanavond wint. Daar hoop ik in ieder geval wel op. Willen is kunnen!"

Feyenoord zou volgens de populaire zanger moeten mikken op het hoogst haalbare. "We spelen op het allerhoogste niveau, dan moet het streven ook het allerhoogste zijn. We willen graag door in Europa en het liefst in de Champions League. Waarom zouden we ons dan moeten richten op de derde plek in de poule? De wil om te winnen is er. En lukt dat niet, dan is dat maar zo. We zijn als Feyenoord van heel, heel ver gekomen. Nu moeten we door."

Twaalfde man

En mocht Feyenoord nou onverhoopt tóch verliezen van City dan is dat volgens Lee geen schande. "Maar de motivatie bij de spelers is heel hoog. En wij hebben de Kuip, onze twaalfde man. Feyenoord maakt een kans."

Newcastle United-speler Kieron Dyer (m) in duel met Anthony Lurling (L) en Brett Emerton

Anthony Lurling, scoorde het laatste doelpunt voor Feyenoord in de Champions League

Feyenoord verloor in 2002 de laatste wedstrijd in de poulefase van Newcastle United. In de allerlaatste minuut werd het 2-3 door een doelpunt van Craig Bellamy. Anthony Lurling had de Rotterdammers twintig minuten eerder nog op gelijke hoogte gezet. Zijn volley was het voorlopig laatste doelpunt van Feyenoord in de Champions League.

"Het is bijzonder om de laatste doelpuntmaker te zijn", zegt Lurling, "maar dat moet na vanavond snel over zijn. Het maakt me niet uit hoe, áls het maar gebeurt."

"Ik verwacht een spannende wedstrijd. Feyenoord-thuis is voor iedere club een lastige pot. Het landskampioenschap hebben ze vorig seizoen ook in de Kuip behaald."

Lurling merkt dat het verwachtingspatroon rond Feyenoord hoog is. "Als je de begroting en salarissen van Feyenoord en Manchester City vergelijkt, dan is Feyenoord kansloos, maar met de Kuip erachter gaan de spelers vanzelf. Het Legioen schreeuwt de spelers wel naar voren."

Beetje geluk

"Het zou me verbazen als Feyenoord vanavond kansloos is, al moet het wel een beetje meezitten. Met een klein beetje geluk kan Feyenoord vanavond een goed resultaat behalen. Vorig jaar wonnen ze ook van Manchester United, dus waarom zouden ze niet van Manchester City kunnen winnen?"

En ook al zal Feyenoord waarschijnlijk geen eerste worden in de poule met Manchester City, Napoli en Shakhtar Donetsk​, Lurling hoopt dat Feyenoord ook na de winterstop nog Europees actief is. "Tweede worden in de poule zou financieel gezien fantastisch zijn en als ze derde worden kunnen ze zich na de winterstop nog langdurig profileren. Het zal zwaar worden, maar in de Kuip kan alles."

Meer op rtlnieuws.nl:
Guardiola vol respect voor Feyenoord

Topnieuws