We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 maart 2017 20:54

Hoedt blij verrast bij Oranje

Hoedt blij verrast bij Oranje

Met een zoen op beide wangen werd Wesley Hoedt maandag welkom geheten toen hij zich voor het eerst mocht melden bij het Nederlands elftal. Erica Terpstra, toevallig ook aanwezig in hotel Huis ter Duin in Noordwijk, wilde de verdediger van Lazio graag feliciteren. ,,Hartstikke goed voor je en veel succes", jubelde de vaak zo positieve oud-staatssecretaris.

Hoedt bekende met veel dingen rekening te hebben gehouden. Maar een dergelijke spontane ontvangst stond niet in zijn draaiboek. De verdediger was vrijdag ook al blij verrast toen hij zijn naam terugvond op de lijst van 25 internationals voor de interlands tegen Bulgarije en Italiƫ. ,,In de anderhalf jaar dat ik weg ben bij AZ heb ik nu geloof ik 55 duels voor Lazio gespeeld", rekende hij. ,,Dan ben je op de goede weg, maar je weet nooit of dat voldoende is voor een plaats in de selectie van Oranje."

Als de schijn niet bedriegt, dan heeft Hoedt ook kans op speeltijd tegen Bulgarije of Italiƫ. Hij of Bruno Martins Indi zal waarschijnlijk naast Stefan de Vrij in het centrum van de defensie spelen. Voordeel voor Hoedt is misschien dat hij bij Lazio ook regelmatig een duo met De Vrij vormt. Martins Indi speelde echter ook al vaak samen met De Vrij bij Feyenoord en Oranje. ,,Ik ga mijn best doen en reken nergens op", zei Hoedt. ,,Ik ben trots dat ik hier ben en het zou helemaal mooi zijn als ik speeltijd krijg."

Topnieuws