Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 september 2017 19:39

Guardiola vol respect voor Feyenoord

Guardiola vol respect voor Feyenoord

Pep Guardiola heeft de duurste selectie ooit meegenomen naar Rotterdam voor de eerste groepswedstrijd in de Champions League tegen Feyenoord. Volgens een onderzoeksbureau spendeerde Manchester City de voorbije jaren liefst 853 miljoen euro aan de selectie waarmee Guardiola nu werkt.

Deze zomer trokken de Arabische eigenaren van de Engelse club een slordige 240 miljoen euro om doelman Ederson, de verdedigers Kyle Walker, Danilo en Benjamin Mendy en middenvelder Bernardo Silva aan te trekken. Dat wil volgens de Spaanse trainer echter niet zeggen dat zijn peperdure formatie woensdag ook wel eventjes wint in De Kuip.

,,Ik kan niet ontkennen dat Engelse clubs veel meer geld kunnen uitgeven dan de clubs in Nederland. Maar nee, dit is geen makkelijke start voor ons. Ik heb veel respect voor Feyenoord en voor de traditie van deze club. Want historie telt ook. En Feyenoord heeft in Europa meer succes gehad dan Manchester City'', zei Guardiola in De Kuip. ,,Ik stuur dan ook gewoon mijn beste elf het veld in. Wij zijn City, wij moeten nog respect afdwingen in Europa en iedere wedstrijd is voor ons een kans daarvoor. Misschien geloven jullie niet zo in jullie teams, maar ik doe dat wel'', zei Guardiola tegen de Nederlandse journalisten.

Cruijff

De 46-jarige Catalaan houdt van de Nederlandse manier van voetballen. ,,Ik ben geïnspireerd door mijn idool Johan Cruijff, later door Louis van Gaal. Het Nederlandse voetbal heeft ons allemaal veel gegeven. Het gaat nu misschien wat minder, maar soms gebeurt dat.''

Van zijn vriend Ronald Koeman hoorde Guardiola over de kolkende sfeer die vaak in De Kuip hangt. ,,Het wordt voor ons speciaal om in dit stadion te spelen.''

Topnieuws