We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 juni 2017 20:46

FIFA: videoscheidsrechter is de toekomst

FIFA: videoscheidsrechter is de toekomst

Wereldvoetbalbond FIFA is lovend over het gebruik van de videoscheidsrechter bij de Confederations Cup. In Rusland wordt de video assistant referee (VAR) getest.

In vier wedstrijden is vijfmaal gebruik gemaakt van de virtuele assistentie. "Ik ben hartstikke blij met de VAR tot dusver. Dit is de toekomst van het moderne voetbal", stelt president Gianni Infantino op de website van de FIFA.

Alle vijf de keren ging het om het al dan niet toekennen van een doelpunt. "We hebben toen gezien dat de video-assistent heeft geholpen bij het maken van de juiste beslissingen", bejubelt Infantino.

De videotechniek wordt alleen toegepast bij beslissende spelsituaties. Het gaat dan om doelpunten, strafschoppen en bij het toekennen van rode kaarten.

De VAR werd eerder getest op het WK onder twintig jaar in Zuid Korea en in de finale van het WK voor clubteams in december.

Topnieuws