Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 augustus 2017 16:26

Excelsior wint op bezoek bij Willem II

Excelsior wint op bezoek bij Willem II

Excelsior is het seizoen begonnen met een zege bij Willem II. In Tilburg won de formatie van coach Mitchell van der Gaag zondag met 1-2.

De debuterende Duitse doelman Timon Wellenreuther van Willem II tekende na een half uur spelen voor het eerste doelpunt van Excelsior. Milan Massop kopte een vrije trap van Hicham Faikh tegen de paal, waarna de bal via de hand van Wellenreuther in het doel belandde.

Tot de verrassende openingstreffer had het flink vernieuwde Willem II de overhand, wat tot enkele kansen leidde, met name voor de Spanjaard Fran Sol. Door de Rotterdamse treffer raakte de thuisploeg zo van slag, dat Excelsior vlak na rust de score kon verdubbelen. Zakaria El Azzouzi stond vrij in het hart van de Tilburgse defensie en rondde na een slimme pass van Kevin Vermeulen eenvoudig af.

Sol bracht de spanning terug. De Spaanse spits profiteerde dankbaar van mislukt wegkoppen door Ryan Koolwijk en poeierde de bal achter Excelsior-doelman Alessandro Damen. De ploeg van Erwin van de Looi ging daarna verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar moest de zege aan de gasten laten.

Topnieuws