We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 maart 2017 23:30

Dolberg talent van het jaar in Denemarken

Dolberg talent van het jaar in Denemarken

Ajax-spits Kasper Dolberg is maandag in Horsens uitgeroepen tot Deens Talent van het Jaar 2016. "De grootste eer dit seizoen vond ik mijn debuut voor het Deense elftal, maar ik ben ook trots om deze award te winnen", zei Dolberg tijdens een gala van de Deense voetbalbond DBU.

Dolberg maakte dit seizoen in de eredivisie al dertien treffers. Vorige week scoorde hij nog in de Europa League tegen zijn landgenoten van FC Kopenhagen.

Dolberg is ondanks een blessure opgeroepen voor de nationale voetbalploeg van zijn land. Denemarken speelt zondag een WK-kwalificatieduel in en tegen Roemeniƫ. De prijs voor de Voetballer van het Jaar ging voor het tweede jaar op rij naar Leicester-doelman Kasper Schmeichel. Ook oud-Ajacied Christian Eriksen (Tottenham Hotspur) was genomineerd.

Topnieuws