We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

16 juli 2017 22:40

Belgische voetbalsters verslagen door vroege goal Denemarken

De Deense voetbalsters zijn het Europees kampioenschap voetbal begonnen met een overwinning. In stadion De Vijverberg in Doetinchem werd België met 1-0 verslagen.

Denemarken gaat nu samen met Nederland, dat eerder op zondag Noorwegen met 1-0 aan de kant zette, aan de leiding in groep A. Oranje en Denemarken staan donderdag in de tweede groepswedstrijd in Rotterdam tegenover elkaar.​

Troelsgaard 

Middenveldster Sanne Troelsgaard maakte in de zesde minuut het enige doelpunt voor de Deense vrouwen. België was drie minuten voor tijd dicht bij de gelijkmaker, maar de bal belandde na een vrije trap tegen de lat.

België, dat zich voor het eerst in de geschiedenis plaatste voor het EK voor vrouwen, treft donderdag in Breda Noorwegen.

Topnieuws