Voetbal

Manchester United zet stap richting finale Europa League

04 mei 2017 23:00 Aangepast: 04 mei 2017 23:27

Manchester United heeft een aardige stap richting finale van de Europa League gezet. De formatie van coach José Mourinho won de eerste van twee halve finales door in Spanje Celta de Vigo te verslaan, 1-0. De Engelsen, die verreweg de meeste kansen kregen, speelden het hele duel met oud-Ajacied Daley Blind in de formatie.

Zonder tot groots spel te komen heerste ManU in de meeste delen van de ontmoeting. Het voldeed ogenschijnlijk moeiteloos aan de eerste opdracht, zo weinig mogelijk weggeven. Celta kon in het eigen, niet al te grote huis (26.000 toeschouwers) amper tot een offensief komen. Toen de tijd er rijp voor was sloegen de Engelsen vervolgens toe.

Drie grote kansen

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg ManU al meer grip op het geheel. Tussen de 30ste en 39ste minuut kreeg de ploeg daardoor drie grote kansen.

Eerst struikelde Jesse Lingard in ideale positie over de bal, die hem door Henrikh Mkhitaryan op de voet was gelegd. Vervolgens had Mkhitaryan zelf moeten scoren, nadat hij na een prachtige pass van de verder wat tegenvallende Paul Pogba alleen voor Sergio Álvarez verscheen. De Spaanse doelman redde met de voet.

Kort later kreeg Lingard opnieuw een grote mogelijkheid, nu na een inleidende actie van Marcus Rashford, maar opnieuw voorkwam Álvarez een achterstand voor de thuisclub.

Schot voor Sisto

In de fase die er aan voorafging had Celta zich ook niet geheel onbetuigd gelaten. Al na 11 minuten had Daniel Wass de bal voor het inkoppen uit een voorzet van Nemanja Radoja, maar de Deen kopte voor het doel van Sergio Romero langs. Verder was er een schot van Pione Sisto, dat de voormalige Argentijnse doelman van AZ simpel kon oppakken.

Een kopkans van Iago Aspas daargelaten zorgden de Spanjaarden na de hervatting niet voor veel dreiging bij de Engelse defensie, waar Blind meerdere keren goed ingreep. De Engelsen hielden zodoende vrij simpel de controle en konden rustig op zoek naar een meevaller, die de zege zou kunnen opleveren.

Die deed zich voor in de 67e minuut. ManU kreeg een vrije trap op een positie die ideaal leek voor 'linkspoot' Blind. De oud-Ajacied stapte echter over de bal heen, waarna Rashford met zijn rechtervoet hard raak schoot (0-1).

`