Voetbal

Nederland ziet zinderende finale EK vrouwenvoetbal: tussenstand 4-2

06 augustus 2017 17:48 Aangepast: 06 augustus 2017 19:05
Oranje viert de gelijkmaker van Miedema. Beeld © ANP

De finale van het EK vrouwenvoetbal is hartstikke spannend. Oranje ging met 2-2 de rust in, maar in de tweede helft werd het al snel 3-2 na een vrije trap. Miedema besliste in de slotfase: 4-2. De finale wordt gespeeld in de Grolsch Veste in Enschede.

Denemarken nam al in de 6e minuut de leiding na een penalty, Vivianne Miedema maakte in de 10e minuut de gelijkmaker. Lieke Martens hielp Nederland met een geplaatst schot van net buiten het strafschopgebied op voorsprong, maar de Deense aanvoerster Permille Harder maakte toch nog gelijk: 2-2. In de 51e minuut trapte Spitse een vrije trap mooi binnen: 3-2.

Stadion uitverkocht

Oranje speelt in een uitverkocht stadion. In de rest van het land volgen fans van de Oranje leeuwinnen de wedstrijd op grote schermen, bijvoorbeeld in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam.

Fanwalk

Kort na 14.00 uur vertrok vanuit de fanzone de zogenoemde fanwalk richting de Grolsch Veste. Afgelopen donderdag, toen Nederland het in de halve finale opnam tegen de Engelse voetbalsters, liepen daar zo'n 5500 mensen in mee. Vandaag waren het er nog veel meer. 

Gesteund door een uitverkocht stadion vol Oranjefans spelen de Nederlandse voetbalsters voor de Europese titel. Nederland haalde de finale door een 3-0 zege op Engeland. Denemarken schakelde Oostenrijk uit na strafschoppen. Beide landen staan voor het eerst in de finale van een Europese titelstrijd.

Meer op rtlnieuws.nl:

Bekijk alle uitslagen, het programma en de standen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`